Antena 3 CNN Externe Împăratul Japoniei a vorbit naţiunii: Sunt profund îngrijorat de problema nucleară

Împăratul Japoniei a vorbit naţiunii: Sunt profund îngrijorat de problema nucleară

Împăratul Japoniei a vorbit naţiunii: Sunt profund îngrijorat de problema nucleară
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
16 Mar 2011   •   20:55
Japonia a încremenit miercuri preţ de câteva minute. Împăratul Akihito a vorbit naţiunii într-o apariţie televizată fără precedent. Mesajul suveranului a fost simplu şi sobru: trebuie să rezistaţi. Ceea ce europenilor li se pare o ieşire absolut firească, pentru japonezi este ceva de neimaginat. Pentru ei, este cea mai cumplită dovadă a faptului că Japonia este într-o criză fără precedent.

S-a mai întâmplat o dată, în 1945, atunci când crainicul radioului naţional a anunţat capitularea. Atunci a mai vorbit şi împăratul. Peste 80.000 de ofiţeri s-au sinucis înainte ca acesta să rostească ultimele cuvinte.

Nordul Japoniei a fost lovit de un cutremur fără precedent, de magnitudine 9. Inima mea e profund îndurerată când văd situaţia din zona afectată. (...) Sper din tot sufletul că vom reuşi să salvăm cât mai mulţi oameni”, a spus împăratul.

Sunt profund îngrijorat de problema nucleară, pentru că este imprevizibilă. Cu ajutorul celor implicaţi, sper că situaţia nu se va înrăutăţi”, a mai declarat împăratul Japoniei.

Cei afectaţi de cutremur trebuie să nu-şi piardă speranţa şi să aibă grijă de sănătatea lor, ca să supravieţuiască. Fiecare cetăţean japonez se va gândi la cei care au fost afectaţi şi va participa la procesul de reconstrucţie a ţării”.
 





×
Subiecte în articol: centrala nucleara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close