Antena 3 CNN Externe Important om politic din Rusia: "Moscova a trimis TRUPE militare în Crimeea"

Important om politic din Rusia: "Moscova a trimis TRUPE militare în Crimeea"

Important om politic din Rusia: "Moscova a trimis TRUPE militare în Crimeea"
de O.P.    |    13 Mar 2014   •   08:17

Un important parlamentar rus a sugerat clar miercuri că Moscova a trimis trupe în peninsula Crimeea din Ucraina pentru a o proteja împotriva oricărei "agresiuni armate" în timpul unui referendum asupra secesiunii acestei regiuni pentru a se alătura Rusiei, relatează agenția Reuters.

Declarația pare să contrazică afirmațiile președintelui Vladimir Putin și ale altor oficiali ruși că bărbații înarmați care au luat sub control facilități din Crimeea sunt forțe locale de "autoapărare".

"Există unele unități militare acolo care ocupă poziții în caz de agresiune armată, expansiune armată din partea Kievului... Aceasta nu este o operațiune militară la scară largă", a declarat la radioul Eho Moskvî deputatul pro-Kremlin Leonid Sluțki /președintele Comisiei pentru relațiile cu CSI din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului n.r./.

Sluțki nu a răspuns direct la întrebarea dacă cuvintele sale înseamnă că o operațiune armată rusă la scară redusă este în curs de desfășurare. Dar el s-a referit la posibilitatea ca "unități de bandiți" să atace estul Ucrainei și Crimeea.

 

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close