Antena 3 CNN Externe Împuşcături la Empire State Building din New York. Două persoane au fost ucise, între care şi autorul atacului armat

Împuşcături la Empire State Building din New York. Două persoane au fost ucise, între care şi autorul atacului armat

Împuşcături la Empire State Building din New York. Două persoane au fost ucise, între care şi autorul atacului armat
Sursa foto: Foto captura Antena 3
24 Aug 2012   •   16:45
UPDATE 19.30 - Două persoane au fost ucise şi alte nouă rănite în atacul armat care a avut loc vineri dimineaţa în faţa Empire State Building, la New York, a anunţat Michael Bloomberg, primarul oraşului, într-o conferinţă de presă, relatează AFP.
   
Bloomberg a precizat că autorul atacului armat a fost un "angajat nemulţumit", în vârstă de 53 de ani, care a fost ucis de către poliţie. Altă persoană a fost ucisă, iar alte nouă rănite, a adăugat el, exprimându-şi regretul faţă de această "teribilă tragedie".

Comisarul de poliţie Ray Kelly a precizat că bărbatul, identificat ca fiind Jeffrey Johnson, şi-a omorât un coleg de serviciu, în vârstă de 41 de ani. Ulterior, Johnson a fost urmărit de către poliţie şi a încercat să tragă asupra poliţiştilor, după care a fost ucis, potrivit comandantului poliţiei din oraş.
   
Un purtător de cuvânt al FBI, J. Peter Donald, a precizat anterior că nimic din acest atac armat nu permitea acreditarea unei piste teroriste.

UPDATE 18.00
- Presa locală a anunţat un bilanţ care varia între opt şi zece răniţi. Un pieton a fost ucis, potrivit postului de televiziune NY1.
   
"Din câte ştiu, există un mort şi şase civili răniţi", a declarat un poliţist, la locul atacului, pentru AFP.

Atacul armat a fost comis la o oră la care mii de newyorkezi merg la serviciu. Potrivit primelor mărturii, ar fi vorba despre o dispută între doi angajaţi, care a luat această întorsătură.


______________

Mai multe persoane au fost rănite prin împuşcare, vineri, în faţa clădirii Empire State Building din New York, în urma unui atac armat.

Din primele informaţii, autorul atacului armat se află printre persoanele ucise.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de AFP, mai multe "persoane au fost atinse de gloanţe în apropiere de Empire State Building".

Cotidianul New York Post scrie că o persoană ar fi fost ucisă. Postul de televiziune NY1 anunţa, din contră, că niciuna dintre cele trei sau patru persoane atinse nu a fost rănită grav.

Poliţia a instituit imediat un perimetru de securitate la locul atacului, pe străzile 33 şi 34, pe care circulaţia rutieră a fost blocată.





×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close