Antena 3 CNN Externe În 12 luni au făcut 11.000 de kilometri de autostradă! Ţara în care aleşii nu fură din banii publici. NU e vorba despre România

În 12 luni au făcut 11.000 de kilometri de autostradă! Ţara în care aleşii nu fură din banii publici. NU e vorba despre România

În 12 luni au făcut 11.000 de kilometri de autostradă! Ţara în care aleşii nu fură din banii publici. NU e vorba despre România
Sursa foto: Foto: xinhua
de O.P.    |    02 Feb 2012   •   10:27

În urmă cu 100 de ani, oamenii din această ţară mergeau pe jos, nu existau maşini, iar gradul de sărăcie era cu mult sub media ţărilor occidentale.

Un vis, determinare şi participarea tuturor oamenilor au făcut din această ţară să devină un adevărat model de dezvoltare şi să detroneze ordinea mondială.

China are cea mai dezvoltată reţea de transport în comun, de căi ferate, de metrouri, de autostrăzi din lume, scrie chinahighlights.com.



La 1 ianuarie 2012, chinezii se pot lăuda cu o infrastructură ce cuprinde 85.000 de kilometri, reţea de drumuri care a fost construită în ultimii 30 de ani. Prima autostradă care a fost construită în China a fost în anul 1984, iar de atunci, investiţiile în infrastructură au fost constante, iar rezultatele s-au văzut.

"Ţara noastră este unică în lume. Noi nu am respectat paşii fireşti ai dezvoltării infrastructurii. Sunt autostrăzi care leagă două localităţi care poate nu sunt locuite de nimeni, dar oamenii pot circula civilizat până la ele daca vor", a declarat Lu Dadao, citat de agenţia chineza Xinhua.

Chinezii pot spune că au ţara cu prea multe autostrăzi. Nu este şi cazul României!




×
Subiecte în articol: autostrazi infrastructura
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close