Antena 3 Externe În această ţară alcoolul a fost interzis prin lege

În această ţară alcoolul a fost interzis prin lege

23 Oct 2016   •   07:58
În această ţară alcoolul a fost interzis prin lege
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Parlamentul irakian a votat sâmbătă o lege care interzice vânzarea, importul şi producerea de alcool, o decizie neaşteptată ce riscă să provoace nemulţumirea unor minorităţi din ţară, dar care oferă satisfacţie influentelor partide religioase, transmite AFP.

În Irak, ţară majoritar musulmană, se află mai multe firme care produc alcool ca Farida pentru bere şi Asriya pentru arak, un alcool aromatizat. Consumul de alcool este destul de răspândit în capitala Bagdad cu numeroase magazine de vânzare a băuturilor.

Potrivit unui deputat al parlamentului, interdicţia adoptată sâmbătă a fost introdusă în ultimul moment şi pe neaşteptate într-un proiect de lege privind municipalităţile.

"Astăzi (sâmbătă), a fost adoptată o lege, iar articolul 14 interzice importul, producerea şi vânzarea oricărui tip de alcool", a declarat deputatul creştin Yonnada Kanam.

"Orice încălcare a legii va fi pedepsită cu o amendă între 10 milioane şi 25 de milioane de dinari (de la 7.300 la 18.000 de euro)", a precizat el, adăugând că va contestat această lege în faţa Curţii federale.

Partizanii interdicţiei au afirmat că aceasta este justificată de Constituţie care, în opinia lor, interzice orice lege în contradicţie cu perceptele islamului.

Pentru unii opozanţi însă noul text încalcă legea fundamentală care garantează tradiţiile tuturor minorităţilor din ţară.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alcool Irak parlament
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close