Antena 3 Externe În acest oraş NIMENI nu lucrează. Preşedintele ţării este disperat: "Este o criză umanitară"

În acest oraş NIMENI nu lucrează. Preşedintele ţării este disperat: "Este o criză umanitară"

de O.P.    |    18 Dec 2014   •   07:26
În acest oraş NIMENI nu lucrează. Preşedintele ţării este disperat: "Este o criză umanitară"

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a deplâns miercuri o "criză umanitară" în estul Ucrainei, provocată de "agresiunea rusă" împotriva ţării sale, într-un interviu pentru postul public de televiziune polonez TVP Info, relatează AFP.

"Într-o parte a Donbasului, avem o situaţie de criză umanitară. Nimeni nu munceşte, jumătate din întreprinderi au fost fizic distruse, la fel ca infrastructuri, poduri, căi ferate. Există grave întreruperi la livrările de gaz şi electricitate", a anunţat şeful statului ucrainean, aflat într-o vizită de două zile în Polonia.

"Viaţa omului de rând este groaznică în aceste zone", a insistat Poroşenko.

Potrivit preşedintelui ucrainean, această situaţie este provocată de "agresiunea din partea statului vecin".

"Nu este un conflict intern. Avem forţe de ocupaţie, anexarea Crimeei, livrări de arme şi material modern. Doar în Donbas sunt 600 de tancuri de asalt şi 700 de transportoare blindate, dar şi arme dintre cele mai sofisticate", a subliniat Poroşenko.

Totuşi, şeful statului ucrainean s-a declarat "optimist" în privinţa evoluţiei situaţiei din Ucraina, unde, a subliniat el, "niciun militar nu a fost ucis de cinci zile".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close