Antena 3 CNN Externe În aceste condiţii Rusia nu ar fi anexat Crimeea. Ce l-a determinat pe Putin să facă ultima mişcare

În aceste condiţii Rusia nu ar fi anexat Crimeea. Ce l-a determinat pe Putin să facă ultima mişcare

În aceste condiţii Rusia nu ar fi anexat Crimeea. Ce l-a determinat pe Putin să facă ultima mişcare
de O.P.    |    02 Iul 2014   •   08:02

Ministrul ucrainean de Externe Arsen Avakov a apreciat marţi că situaţia armatei ucrainene s-a ameliorat semnificativ şi Putin nu ar fi ocupat Crimeea în aceste circumstanţe, în urmă cu trei luni, relatează postul ucrainean de televiziune Hromadske TV, citat de site-ul Gazeta.ua.

"Acesta este o situaţie la care nimeni nu s-a aşteptat şi la care am ajuns fără a avea forţe militare normale sau echipamente. În urmă cu o lună, Garda Naţională nu avea aici (în estul Ucrainei) niciun tanc, iar acum aici sunt 53 de unităţi blindate. Atunci aveam doar 120 de militari în regiune, iar acum doar membri SWAT sunt peste 450", a declarat Avakov, în contextul în care Kievul a reluat marţi "operaţiunea antiteroristă" în estul ţării.

"Dacă în urmă cu trei luni am fi avut o astfel de armată, Putin nu ar fi ocupat Crimeea", a apreciat el.

Operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, după ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a refuzat să prelungească armistiţiul.

×
Subiecte în articol: Crimeea
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close