În asta stă puterea lor. Construiesc aeroportul care va fi cât Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Cum va arăta şi când va fi gata

de O.P.    |    25 Iul 2012   •   12:46
În asta stă puterea lor. Construiesc aeroportul care va fi cât Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Cum va arăta şi când va fi gata
Atunci când Aeroportul Băneasa era deschis pentru publicul larg, orice decolare sau aterizare pe acest aeroport îţi lăsa un gust amar. Mulţi turişti străini îl comparau cu o autogară, pentru că nicidecum nu semăna cu un aeroport de talie internaţională.

Însă chinezii nu se dau bătuţi la capitolul construcţii şi vor să dea mărturie în faţa întregii lumi prin construcţia celui mai mare aeroport din lume. Construcţia lui se va întinde pe o suprafaţă de 54 de kilometri pătraţi (puţin mai mic decât distanţa autostrăzii inaugurate recent, Bucureşti-Ploieşti) şi va fi aproape cât Manhattan-ul sau cât Insulele Bermude.

Mega aeroportul va fi construit în apropierea centrului Beijingului, iar autorităţile estimează că traficul anual va fi de 200 de milioane de turişti, întrecând fluxul de pe marile aeroporturi din lume.

Aeroportul va fi dotat cu 8 terminale pentru pasageri plus un terminal care va fi destinat intervenţiilor militare şi urgenţelor.

Muncitorii deja s-au apucat de treabă şi estimează că aeroportul va deveni funcţional peste trei ani.
x close