Antena 3 CNN Externe În ciuda opoziţiei americane, Afganistanul va elibera 88 de prizonieri

În ciuda opoziţiei americane, Afganistanul va elibera 88 de prizonieri

În ciuda opoziţiei americane, Afganistanul va elibera 88 de prizonieri
06 Ian 2014   •   13:41

Autorităţile din Kabul au anunţat că 88 de prizonieri vor fi eliberaţi din detenţie în curând, cu toată opoziţia oficialilor de la Washington, care cred că mare parte din aceştia sunt talibani periculoşi şi ar trebui menţinuţi în închisoarea din baza militară Bagram, transmite Reuters, care citează surse din justiţia afgană.

Potrivit armatei americane, peste 30% dintre aceşti deţinuţi au participat la atacuri care au provocat moartea a 60 de militari NATO.

Abdul Shakor Dadras, unul dintre membrii comisiei de reevaluare a acuzaţiilor, susţine că nu există suficiente dovezi care să ducă la condamnarea acetor persoane.
"Documentele pe care le-am avut la dispoziţie până acum nu sunt concludente şi nici nu prezintă motive reale pentru condamnare", a spus Dadras duminică seară.

"Decizia nostră este să-i eliberăm cât mai curând posibil, dacă nu avem dovezi incriminatorii împotriva lor".

Dezacordul în această privinţă, dintre oficialii de la Kabul şi omologii lor de la Washington, reprezintă un alt subiect sensibil ce împiedică semnarea unui acord bilateral de securitate în perspectiva retragerii trupelor NATO din Afganistan.

×
Subiecte în articol: afganistan, kabul
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close