Antena 3 CNN Externe În ciuda protestelor, vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania a atras mii de pelerini

În ciuda protestelor, vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania a atras mii de pelerini

În ciuda protestelor, vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania a atras mii de pelerini
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    18 Aug 2011   •   19:44

Papa Benedict al XVI-lea a sosit la Madrid pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului. La aeroport a fost întâmpinat de regele Juan Carlos şi regina Sophia.

Papa a fost întâmpinat cu urale la coborârea din avion ce cei prezenţi pe aeroportul din Madrid. Suveranul Pontif a fost aşteptat pe pista de aterizare de suveranii Spaniei, regele Juan Carlos şi regina Sophia. Înainte de aterizare, Papa a discutat cu jurnaliştii din avion despre problemele economice ale lumii.

"Economia trebuie să se bazeze pe fiinţa umană. Economia nu trebuie să se reducă la maximizarea profitului, ci să servească bunăstarea tuturor. Ar trebui să includă un sentiment al responsabilităţii faţă de alţii şi va funcţiona bine doar dacă va funcţiona uman", a declarat Papa Benedict al XVI-lea înainte de vizita sa în Spania.

Vizita Papei în Spania a fost contestată vehement de câteva mii de tineri cu o noapte înainte de sosirea lui. În ciuda tulburărilor din Madrid, mii pelerini din toată lumea au ajuns în Spania.

Câteva mii de protestatari au încercat să ocupe piaţa centrală a Madridului, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine. Sub lozinca "Din impozitele mele, niciun ban pentru Papă", protestatarii au denunţat finanţarea de la buget a cheltuielilor pentru vizita pontificală.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close