Antena 3 CNN Externe În Londra, albii britanici au devenit o minoritate. Află datele celui mai recent recensământ al britanicilor

În Londra, albii britanici au devenit o minoritate. Află datele celui mai recent recensământ al britanicilor

În Londra, albii britanici au devenit o minoritate. Află datele celui mai recent recensământ al britanicilor
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
13 Dec 2012   •   14:02
Britanicii au consemnat o premieră în istoria Londrei. Ultimul recensământ arată că albii britanici nu mai sunt majoritari în capitala Marii Britanicii, relatează Financial Times.

Recensământul din 2011 mai arată că populaţia Angliei şi Ţării Galilor este în general mai bine educată, dar mai puţin religioasă decât în urmă cu o decadă şi mai puţin ataşată de ideea de a trăi într-o casă proprietate personală.

Numărul total al populaţiei a crescut cu 3,7 milioane, până la 56,1 milioane de persoane, reprezentând o creştere de aproximativ 7% faţă de ultimul recensământ, efectuat în 2001.

Migraţia este cauza a aproximativ 60% din această creştere, cu 2,1 milioane de persoane. În Londra, una dintre trei persoane (aproximativ 37%) a fost născută în afara Marii Britanii.

Numai 45% din populaţia Londrei este alcătuită din albi proveniţi din Anglia, Scoţia sau Ţara Galilor, în scădere de la 60%, câţi erau înregistraţi în 2001. Acest lucru transformă Londra în prima regiune în care britanicii albi au devenit o minoritate.

Cei mai mulţi imigranţi provin din India, cea de-a doua sursă fiind Polonia. În 2001, Polonia nu se afla în primele zece.

O altă schimbare demografică majoră constă în faptul că numărul proprietarilor de case a scăzut în ultimii zece ani.

Tot mai mulţi britanici nu îşi mai permit să achiziţioneze proprietăţi de pe piaţa imobiliară, din cauza preţurilor mari şi unui deficit de creditare. Proporţia rezidenţilor proprietari a scăzut la 64% în 2011, de la 68% în 2001.

 

 

×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close