Antena 3 CNN Externe În numai două zile, peste 19.000 de oameni au fugit din Siria

În numai două zile, peste 19.000 de oameni au fugit din Siria

În numai două zile, peste 19.000 de oameni au fugit din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   08:37

Mai mult de 18.600 de sirieni au fugit din calea violențelor din ţara lor şi mai ales din Damasc şi s-au refugiat, de miercuri, în Liban, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze.

"Peste 18.600 de sirieni au venit de miercuri din Siria prin vama Masnaa din estul Libanului, printre ei mulţi fiind locuitori ai Damascului şi ai provinciei sale", a declarat sursa care a dorit să-și păstreze anonimatul, informează AFP.

În această săptămână, cartiere întregi din Damasc au reprezentat un teatru al luptelor violente care s-au dat între rebelii Armatei siriene libere (ASL) şi armata care bombardează în special cu ajutorul elicopterelor.

În urma unui atentat care a avut loc miercuri, la Damasc, au fosu uciși trei oficiali ai aparatului de securitate sirian, printre care cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad.

În prezent, peste 26.900 de sirieni apar oficial înscrişi ca refugiaţi în Liban, însă numărul lor ar fi de fapt cu mult mai mare, apreciază militanţii pentru Drepturile Omului.

După 16 luni de la începutul revoltei populare împotriva regimului Bashar al-Assad, peste 17.000 de oameni au murit în violenţele din Siria, conform unui ONG sirian.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close