Antena 3 CNN Externe În Parlamentul sud-coreean, ca la nebuni: Un deputat a aruncat cu pulbere lacrimogenă în ochii colegilor

În Parlamentul sud-coreean, ca la nebuni: Un deputat a aruncat cu pulbere lacrimogenă în ochii colegilor

În Parlamentul sud-coreean, ca la nebuni: Un deputat a aruncat cu pulbere lacrimogenă în ochii colegilor
Sursa foto: Foto: laprincessaworld.blogspot.com
23 Noi 2011   •   12:44

Parlamentul din Coreea de Sud a ratificat, după mai multe săptămâni de dezbateri, un controversat tratat comercial cu Statele Unite. Votarea a avut loc într-o atmosferă cu totul neobişnuită: după ce a epuizat toate celelalte căi de a întârzia procedura, un deputat din opoziţie a recurs la substanţe lacrimogene. 

După ce şi-a surprins colegii parlamentari cu un prim jet de pulbere lacrimogenă, deputatul opoziţiei a a aruncat încă un pumn de pulbere drept în nasul vicepreşedintelui Parlamentului. El a fost, apoi, luat pe sus de oamenii de ordine şi dus afară, cu toate protestele sale vehemente.

Partidul de guvernământ este majoritar în Parlament, dar a dorit să obţină şi acordul opoziţiei asupra acestui tratat important. După cum s-a putut vedea, încercarea de consens a eşuat. Cu toată atmosfera încărcată, dezbaterile au continuat. Până la urmă, între strigăte şi accese de tuse, tratatul a fost, totuşi, ratificat.

Tratatul de schimb liber cu Statele Unite este contestat de foarte mulţi sud-coreeni care cred că el deschide prea larg frontierele pentru produsele americane. Opoziţia, dar şi sindicatele se tem că mii de locuri de muncă vor dispărea. Aproape 10.000 de oameni au manifestat, îndată după ratificarea tratatului, pentru a cere anularea votului.

Protestatarii au fost opriţi cu tunuri cu apă la mare presiune. Tratatul, ratificat luna trecută şi de Congresul american, este cel mai important acord de acest gen încheiat de Statele Unite din 1994.

×
Subiecte în articol: coreea de sud parlament vot deputat
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close