Antena 3 CNN Externe În premieră după Războiul Rece, Germania le va cere cetățenilor săi să dețină provizii de mâncare și apă în cazul unui atac

În premieră după Războiul Rece, Germania le va cere cetățenilor săi să dețină provizii de mâncare și apă în cazul unui atac

În premieră după Războiul Rece, Germania le va cere cetățenilor săi să dețină provizii de mâncare și apă în cazul unui atac
21 Aug 2016   •   21:42

Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, guvernul german plănuiește să le ceară cetățenilor săi să-și facă stocuri de mâncare și apă în cazul unui atac sau al unei catastrofe, susține ediția de duminică a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată de Reuters.

Germania se află în acest moment în stare de alertă ridicată după două atacuri islamiste și după atacul unui adolescent cu probleme mintale petrecute luna trecută. Berlin a anunțat deja măsuri prin care va aloca mai multe fonduri forțelor de securitate și intenția de a crea o forța specială pentru a lupta contra terorismului. 

"Populația va fi obligată să dețină provizii de mâncare pentru zece zile", susține publicația, care citează un document pregătit pentru Ministerul de Interne.

Un purtător de cuvânt al Ministerului a declarat că planul va discutat în cabinet miercuri și apoi prezentat de ministru.

Oamenii vor fi obligați să dețină stocuri de apă pentru cinci zile, conform planului. Totuși, documentul de 69 de pagini nu prevede ca probabil un atac pe teritoriul german, unul care să necesite un stil convențional de apărare.

Totuși, măsurile de precauție cer populației să se pregătească adecvat pentru evenimente care le-ar putea amenința existența și care nu pot fi excluse categoric în viitor.

×
Subiecte în articol: Razboiul Rece Germania
Parteneri
Peste un milion de familii de români vor trăi mai bine din această lună
x close