Antena 3 CNN Externe În sfârşit, o veste bună! Românii vor avea acces pe piaţa muncii din Marea Britanie

În sfârşit, o veste bună! Românii vor avea acces pe piaţa muncii din Marea Britanie

În sfârşit, o veste bună! Românii vor avea acces pe piaţa muncii din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    11 Oct 2012   •   14:23

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a declarat, joi, că restricţiile privind accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie vor fi menţinute până la sfârşitul anului 2013, când vor fi ridicate.

"Poziţia Guvernului Marii Britanii rămâne la fel: că avem restricţiile care vor dura până la sfârşitul anului 2013 şi care vor fi ridicate după această dată", a spus Harris, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că este dificil de anticipat ce se va întâmpla după ridicarea restricţiilor, apreciind însă că lucrurile vor depinde mult de situaţia economică de la sfârşitul anului 2013.

Harris a spus că Guvernul Marii Britanii a luat decizia impunerii restricţiilor bazându-se pe părerea experţilor care au analizat situaţia pe piaţa muncii din Marea Britanie.

"Piaţa de muncă e afectată acum de şomaj. Marea Britanie şi alte ţări membre au dreptul să menţină aceste restricţii. Situaţia depinde foarte mult de situaţia economică. Acum avem o problemă de şomaj, care afectează mai mult tinerii", a spus Harris.

Harris a mai spus că Guvernul Marii Britanii se declară în favoarea liberei circulaţii a forţei de muncă şi împotriva abuzurilor asupra acestui drept, apreciind că e foarte important ca autorităţile britanice să conlucreze cu autorităţile din România pentru a combate traficul de persoane.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a declarat, la începutul acestei săptămâni, că MAE român a primit asigurări că Guvernul britanic nu îşi va schimba politica privind libera circulaţie, dar şi că restricţiile pe piaţa muncii pentru români nu se vor prelungi după 1 ianuarie 2014, declaraţiile recente ale unor oficiali britanici pe această temă fiind "în cheie electorală".

×
Subiecte în articol: Marea Britanie piata muncii somaj
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close