Antena 3 CNN Externe În SUA, oamenii cotrobăie prin gunoaie pentru mâncare

În SUA, oamenii cotrobăie prin gunoaie pentru mâncare

În SUA, oamenii cotrobăie prin gunoaie pentru mâncare
Sursa foto: Foto: eppingforestdc.gov.uk
21 Ian 2012   •   10:16
Linia de deşeuri a americanilor dezvăluie povestea „de dragoste” dintre americani şi mâncare. Totuşi, aproape aceeaşi cantitate ca cea consumată este aruncată la gunoi, zilnic. În ciuda greutăţilor a milioane de americani de a pune ceva de mâncare pe masă, conform Russia Today.

În ţara unde totul este posibil, circa 2,7 milioane de tone de mâncare sunt ridicate în fiecare an de autorităţi. Aceeaşi ţară care are o pasiune în a consuma caloriile are o pasiune şi pentru a arunca mâncarea.

Gio Andollo este un şofer de maşină de gunoi. În loc să cumpere mâncarea, omul preferă să cotrobăie prin pungile de gunoi din străzile din New York, unde tone de mâncare sunt aruncate în fiecare zi.

„Este mâncare caldă aici, provenită probabil de la un restaurant din zonă” comentează omul, în timp ce cotrobăie printr-un sac de gunoi. „Fără să deschid punga, pot să văd o portocală, un măr şi ceva legume”.

„După cum vedeţi, este totul în regulă, este comestibil”, explică Gio. „Nu are sens să arunci mâncare şi să o laşi să ajungă la groapa de gunoi”.

Conform unor estimări, circa 30 – 50% din mâncarea produsă în fiecare an în America ajunge, de fapt, la o groapă de gunoi. Şi asta se întâmplă la un cost de circa un miliard de dolari pe an.



×
Subiecte în articol: mancare America SUA gunoi groapa de gunoi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close