Antena 3 CNN Externe În timp ce liderii caută soluţii, Ucraina se PRĂBUŞEŞTE strivită de rebeli. Ce spune Putin şi care e de fapt REALITATEA

În timp ce liderii caută soluţii, Ucraina se PRĂBUŞEŞTE strivită de rebeli. Ce spune Putin şi care e de fapt REALITATEA

În timp ce liderii caută soluţii, Ucraina se PRĂBUŞEŞTE strivită de rebeli. Ce spune Putin şi care e de fapt REALITATEA
de O.P.    |    05 Sep 2014   •   06:57

În timp ce liderii NATO încearcă să găsească o soluţie pentru criza ucraineană, în această ţară, haosul ia amploare. Luptele dintre rebelii separatişti şi forţele de la Kiev se intensifică pentru dobândirea controlului asupra estului ţării.

Separatiştii şi-au continuat ofensiva spre Mariupol, de la Marea Azov. Trupele proruse au ajuns în apropierea oraşului, unde au avut loc numeroase explozii puternice, semn că se duc lupte grele.

Autorităţile locale şi Paza de Coastă ucraineană sînt în alertă şi au întărit securitatea, în eventualitatea unui atac iminent.

Pe frontul din Ucraina, armata rebelilor înregistrează victorie după victorie. Un convoi al armatei ucrainene a fost distrus în regiunea Doneţk, la o zi de când preşedintele Putin a propus un plan de pace.

Un plan asemănător cu cel al liderului de la Kremlin a venit şi din partea Republicilor autoproclamate Doneţk şi Luhansk, care au declarat că sunt gata să cadă la pace, dacă Kievul le va respecta cererile.

Între timp, însă, bombardamentele au continuat. Cel puţin o persoană a murit în Doneţk, în urma unui nou atac.

Totodată, o coloană formată din 120 de blindate şi o mie de unităţi de tehnică militară se îndreaptă dinspre Federaţia Rusă spre oraşul Krasnodon, din Republica autoproclamată Luhansk.

În acest context, Washingtonul a anunţat că pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei. Măsurile sunt în curs de finalizare, dar oficialii americani nu au dat detalii despre sectoarele vizate de noile sancţiuni.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close