Antena 3 CNN Externe În timpul operației chirurgul i-a scos ovarele deoarece creadea că femeia nu mai are nevoie de ele. Ce s-a întâmplat cu ea doi ani mai târziu - Familia, în stare de șoc

În timpul operației chirurgul i-a scos ovarele deoarece creadea că femeia nu mai are nevoie de ele. Ce s-a întâmplat cu ea doi ani mai târziu - Familia, în stare de șoc

În timpul operației chirurgul i-a scos ovarele deoarece creadea că femeia nu mai are nevoie de ele. Ce s-a întâmplat cu ea doi ani mai târziu - Familia, în stare de șoc
05 Iun 2018   •   10:56

Un chirurg de top din Marea Britanie este investigat după ce  a înlăturat ovarele unei femei fără consimtămantul ei. Femeia, Lucinda Methuen-Campbell, de 58 de ani, s-a sinucis la doi ani după operație. 
  
Anthony Dixon, chirurg și consultant la spitalul Spire din Bristol, Anglia a scos ovarele Lucindei în timpul unei operații de tratare a unei tulburări intestinale în 2016, potrivit BBC. Lucinda, care avea 54 de ani la momentul operației a declarat înainte să se sinucidă că eliminarea ovarelor nu a fost menționată niciodată de către doctor înaintea operației. 
  
 "El a spus că este de părere că mi-a făcut o favoare. Mi-a spus: Credeam că o femeie de vârstă ta nu ar avea cu adevărat nevoie de ovare. L-am întrebat: De ce mi le-ai scos? Iar el a răspuns simplu: Erau în calea mea”. a povestit Lucinda îndurerată. 
  
BBC informează că medicul legist Aled Gruffydd a declarat moartea lui Lucinda ca fiind o sinucidere însă a precizat că operația ei și indepărtarea ovarelor a dus la decizia femeii de a-și lua viața.

"Operația doamnei Methuen-Campbell nu a avut succes, i-a înrăutățit durerea și i-a afectat sănătatea mentală. Durerea pe care o simțea a împins-o să își ia propria viată." a spus Gruffydd.

Lucinda a lăsat o scrisoare pentru fiul ei de 19 ani în care scria cu durere: "Îmi pare rău Angus, te iubesc,ești cel mai bun fiu". Angus a declarat că mama sa "a fost într-o mare durere după operație și a fost foarte supărată că ovarele i-au fost îndepărtate". 

Dixon este în prezent suspendat de la două spitale din Bristol și este investigat de către sistemul național de sănătate din Anglia, Consiliul Medical General și Trustul North Bristol NHS. 

Sursă: Women's Health 

×
Subiecte în articol: chirurg operatie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close