Antena 3 CNN Externe În urmă cu puţin timp toată America a aflat asta. S-a întâmplat în interiorul Pentagonului

În urmă cu puţin timp toată America a aflat asta. S-a întâmplat în interiorul Pentagonului

În urmă cu puţin timp toată America a aflat asta. S-a întâmplat în interiorul Pentagonului
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   07:38

Senatul american l-a confirmat definitiv marţi pe Chuck Hagel, în vârstă de 66 de ani, ca noul secretar al Apărării, în urma unei lupte legislative rar observate în istoria Statelor Unite, relatează AFP.
  
Senatorii au acordat 58 de voturi pentru şi 41 împotriva candidatului propus de Barack Obama, după ce minoritatea republicană a acceptat anterior să renunţe la blocaj. Hagel îşi va putea intra în funcţie miercuri, înlocuindu-l pe Leon Panetta.
  
Opţiunea lui Obama pentru Hagel a suscitat o bătălie legislativă rară în Congres. În general, candidaţii pentru posturi de secretar sunt aprobaţi cu o majoritate largă.
  
Însă republicanii îi reproşează lui Hagel, un fost senator republican, declaraţii făcute în trecut despre influenţa grupului de "lobby evreiesc" la Washington sau despre oprtunitatea consolidării sancţiunilor împotriva Iranului. Hagel i s-a opus lui George W. Bush şi partidului în privinţa Războiului din Irak.
  
Chuck Hagel a prezentat scuze pentru declaraţiile despre grupul de "lobby evreiesc", dar nu a reuşit să îşi convingă foştii colegi că ar fi la fel de ferm în privinţa Iranului. John McCain apreciază că fostul său coleg nu este, pur şi simplu, calificat pentru post.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close