Antena 3 CNN Externe Înarmarea profesorilor NU este o soluţie. Obama, sceptic că astfel vor înceta atacurile armate din SUA

Înarmarea profesorilor NU este o soluţie. Obama, sceptic că astfel vor înceta atacurile armate din SUA

Înarmarea profesorilor NU este o soluţie. Obama, sceptic că astfel vor înceta atacurile armate din SUA
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
31 Dec 2012   •   09:10

Masacrul de la şcoala primară din Newtown, Connecticut, unde au fost împuşcaţi mortal 20 de copii şi şase adulţi, este cea mai neagră zi din preşedinţia lui Barack Obama. O spune chiar liderul de la Casa Albă, într-un interviu emoţionant difuzat duminică de postul de televiziune NBC.

Cu acest prilej, Obama a ţinut să puncteze din nou că doreşte legi mai dure pentru controlul armelor. Totodată, preşedintele american a declarat că America trebuie să se schimbe fundamental pentru a evita astfel de tragedii.

„A fost cea mai rea zi a preşedinţiei mele. Şi nu vreau ca acest lucru să se repete", a declarat Obama, referindu-se la masacrul de la Newtown.

"Sunt sceptic că singura soluţie este de a înarma mai bine şcolile. Cred că majoritatea americanilor sunt sceptici că această idee va rezolva problema noastră", a continuat Obama, cu privire la propunerile puternicului grup de lobby al producătorilor de arme, NRA, privind postarea de santinele înarmate la fiecare instituţie şcoală americană sau înarmarea profesorilor.



×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close