Antena 3 CNN Externe A fost inaugurat cel de al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia, din Barcelona

A fost inaugurat cel de al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia, din Barcelona

Cel de al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia din a fost inaugurat, miercuri seara. Acesta are în vârf o stea uriașă, cu 12 colțuri, care măsoară șapte metri și cântărește 5,5 tone.

A fost inaugurat cel de al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia, din Barcelona
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   21:36

Turnul inaugurat este cel al Fecioarei Maria și primul finalizat în ultimii 45 de ani. Totodată, este și cel mai înalt de până acum, având 128 de metri.

Bazilica Sagrada Familia a fost proiectată de Antoni Gaudi, care a și început construcția acesteia, în anul 1882. El a murit în 1926, lovit de un tramvai, când construise doar un sfert din catedrală.

Aceasta va avea în total 18 turnuri, care îi reprezintă pe cei 12 apostoli, patru evangheliști, Fecioara Maria și Iisus. Ultimele două vor fi cele mai înalte, în special cel al Mântuitorului, proiectat să aibă 172 de metri. În vârf va fi așezată o cruce uriașă, cu patru brațe.

Inaugurarea turnului al nouălea a avut loc cu puțin timp înainte de ora 19 și a fost transmisă în toată lumea. De asemenea, mii de oameni, localnici, dar și spanioli, veniți din toate colțurile țării special pentru acest eveniment, au asistat.

Binecuvântarea a fost făcută de Joan Josep Omella, Arhiepiscopul Barcelonei. El a prezidat anterior și o sărbătoare liturgică în interiorul bazilicii.

Potrivit planurilor autorităților spaniole, finalizarea construcției ar trebuie să aibă loc în anul 2026, la o sută de ani de la moartea lui Gaudi. Totuși, planurile ar putea să le fie date peste cap de pandemie, prin scăderea veniturilor din turism, implicit și a celor de construcție.

×
Subiecte în articol: Sagrada Familia Barcelona Spania inaugurare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close