Antena 3 CNN Externe Încă o persoană a murit, din cauza catastrofei ecologice din Ungaria. Numărul victimelor a ajuns la cinci

Încă o persoană a murit, din cauza catastrofei ecologice din Ungaria. Numărul victimelor a ajuns la cinci

Încă o persoană a murit, din cauza catastrofei ecologice din Ungaria. Numărul victimelor a ajuns la cinci
Sursa foto: Foto: videonews.ro
08 Oct 2010   •   12:50

Încă o persoană a murit în Ungaria, în urma deversării substanţelor chimice. Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la cinci. Autorităţile din Ungaria au declarat, marţi, stare de alertă în trei comitate, după ce două localităţi au fost inundate de reziduuri industriale de la o fabrică de aluminiu din vestul ţării. Bilanţul anterior al incidentului era de patru morţi.

Catastrofa ecologică din Ungaria a început să afecteze cursul principal al Dunării, unde mai mulţi peşti morţi au fost observaţi de autorităţile maghiare.Specialiştii maghiari care fac măsurători pe Dunăre spun că nivelul de alcalinitate al apei a crescut de la o oră la alta, semn că reziduurile au ajuns în fluviu.

Chiar dacă poluarea se îndreaptă acum spre România, Ministrul Mediului are un mesaj liniştitor. "Conform datelor furnizate şi de colegii maghiari, nu va fi pericol pentru noi, pentru România, PH-ul va ajunge la valoarea normală de 8,5", a declarat Laszlo Borbely.

Imagini din zonele afectate:


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ungaria substante toxice mort
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close