Antena 3 CNN Externe Încă şase români arestaţi pentru trafic de imigranţi

Încă şase români arestaţi pentru trafic de imigranţi

Încă şase români arestaţi pentru trafic de imigranţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2015   •   08:56

Presa străină anunţă noi arestări de traficanţi de persoane români, implicaţi în transportarea imigranţilor ilegali în Occident. În ultimele 24 de ore, şase români au ajuns în arest, în Ungaria şi în Austria. Numarul românilor arestaţi doar în această săptămână pentru trafic de fiinţe umane a ajuns astfel la 27.

Un şofer român acuzat de trafic de fiinţe umane a fost arestat şi în nordul Austriei, după ce a fost depistat şi urmărit de poliţie. Avea în camion 26 de imigranţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh.

Gestul românului a provocat indignare când s-a aflat că printre migranţi erau şi 3 copii sirieni, doi de un an şi unul de cinci, care ajunseseră la un pas de moarte, din cauza deshidratării. Ei au fost internaţi în spital dar, de îndată ce medicii au reuşit să-i stabilizeze, au dispărut fără urmă.

Poliţiştii austrieci cred că, foarte probabil, familiile au încercat să treacă graniţa în Germania, pentru a nu fi deportaţi în Ungaria, de unde-i adusese şoferul român. Soarta acestuia nu va fi deloc uşoară.

Tot în Austria, un alt român a fost arestat lângă Salzburg, sub aceeaşi acuzaţie: trafic de persoane. Pe de altă parte, poliţia ungară a reţinut un cetăţean bulgar, a cincea persoană anchetată în legătură cu "camionul morţii" în care 71 de migranţi şi-au pierdut viaţa.


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close