Antena 3 CNN Externe Încă un reprezentant al familiei Bush, ales în Texas. Are sub conducere miliarde de dolari

Încă un reprezentant al familiei Bush, ales în Texas. Are sub conducere miliarde de dolari

Încă un reprezentant al familiei Bush, ales în Texas. Are sub conducere miliarde de dolari
de O.P.    |    05 Noi 2014   •   07:29

 Încă un George Bush, George P. Bush, strănepotul şi nepotul celor doi preşedinţi americani cu acelaşi nume, a fost ales marţi în Texas (sud) în postul de "land commissioner", o funcţie puţin cunoscută dar puternică, relatează AFP.

George Prescott Bush, în vârstă de 38 de ani, a fost ales pentru un mandat de patru ani în acest post, cel mai vechi mandat electiv din istoria Texasului.

Tânărul avocat de la Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care obţine victoria în alegeri prima dată când candidează, notează presa americană.

El este fiul fostului guvernator al Floridei Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenţi republicani la Casa Albă în 2016.

Bunicul său, fostul preşedinte George H. W. Bush, a fost reprezentant al Texasului, iar unchiul său, fostul preşedinte George W. Bush, a fost guvernatorul statului.

Creat de republica Texas după revoluţia pentru independenţă din 1836, postul de "land commissioner" a existat înaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestionează, în prezent, miliarde de dolari, reprezentând bunuri, investiţii şi drepturi de minerit în acest bogat stat petrolier.

×
Subiecte în articol: Texas
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close