Antena 3 CNN Externe Încă un român a fost condamnat la moarte în Malaezia

Încă un român a fost condamnat la moarte în Malaezia

Încă un român a fost condamnat la moarte în Malaezia
05 Sep 2016   •   08:53

Un al doilea roman a fost condamnat la moarte in Malaysia pentru trafic de droguri de mare risc, anunță Ziarul Ring.

Este vorba de romanul Stefan Coroi, din Timisoara, condamnat recent, pe fond, la pedeapsa capitala, de o instanta din Malaysia. Stefan Coroi a fost mutat de curand in aceeasi inchisoare unde se afla si Ionut Gologan, primul dintre romanii condamnati la moarte.

Asadar, avem doi romani in “inchisoarea mortii”, cu pedepse capitale, diferenta fiind doar aceea ca Ionut Gologan este condamnat definitiv si irevocabil, el fiind acum la mana sultanului care poate sa-l gratieze sau... nu, in timp ce Stefan Coroi ar mai avea doua sanse sa i se schimbe pedeapsa: in apel si in recurs. Evident, si el, ca si Ionut, poate beneficia sau nu de clementa sultanului.

Sansele romanilor condamnati la moarte: schimbarea legislatiei in Malaysia

In Malaysia, de fapt, se afla patru romani arestati pentru trafic de droguri. Si pentru cei doi care isi asteapta judecata, si pentru Coroi si Gologan, deja condamnati (ultimul definitiv si irevocabil) ar mai fi si posibilitate schimbarii legislatiei in Malaysia, in paralel cu demersurile pentru perfectarea unor tratate bilaterale intre autoritatile malaysiene si autoritatilor romane (Ministerul de Externe si Ministerul Justitiei, presidintele Iohannis si premierul Ciolos).

MAE nu trebuie sa-i lase singuri pe romanii inchisi departe de tara

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close