Antena 3 CNN Externe O celebră actriță se pronunță în favoarea legalizării canabisului

O celebră actriță se pronunță în favoarea legalizării canabisului

O celebră actriță se pronunță în favoarea legalizării canabisului
12 Apr 2018   •   13:21

Cynthia Nixon, faimoasa actriță din Sex and The City, care candidează pentru funcția de guvernator în statul New York, a anunțat că este de acord cu legalizarea canabisului în New York și va lupta pentru acest lucru. Aceasta a declarat că într-un stat democrat ca și New-York-ul, legalizarea marijuanei nu ar trebui să fie o problemă. 

Principalul invocat de Nixon este faptul că oamenii de culoare nu ar mai trebui să fie pedepsiți pentru ceva ce atât aceștia, cât și albii folosesc dintodeauna. În acest moment în New York, 80% dintre cei arestați pentru marijuana sunt negri sau latino, în ciuda faptului că atât oamenii de culoare, cât și albii, folosesc marijuana în aceleași cantități. Statisticile arată că oamenii de culoare sunt de 3.7 ori mai predispuși să fie arestați pentru posesia sau distribuirea de canabis decât albii. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra calității vieții acestora, iar pentru a dminua diferența de tratament primit, soluția este legalizarea plantei.  

Nixon a adus încă un argument cu privire la legarizarea canabisului, și anume că aceasta decizie va permite impozitarea, care va aduce ulterior sute de mii de dolari societății americane.

Sursă: CNN 
  

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close