Antena 3 CNN Externe Jaf de 20 de milioane de dolari, pe Aeroportul din Toronto! Cum au acţionat hoţii

Jaf de 20 de milioane de dolari, pe Aeroportul din Toronto! Cum au acţionat hoţii

O încărcătură de aur şi alte obiecte în valoare de 20 de milioane de dolari a fost furată de pe Aeroportul din Toronto. Încărcătura a fost descărcată și depozitată conform procedurii, apoi a dispărut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   10:31

Jaf de circa 20 de milioane de dolari canadieni (echivalent la 15 milioane de dolari americani) pe unul dintre cele mai importante aeroporturi din Canada. Hoții au reușit să fure de pe terminalul de mărfuri al Aeroportului din Toronto aur și obiecte importante de valoare. Jaful este unul dintre cele mai mari de până acum din istoria țării. 

Polițiștii din Canada investighează furtul unei încărcături de aur şi alte obiecte în valoare de 20 de milioane de dolari dintr-o unitate de depozitare a aeroportului internaţional din Toronto. Marfa a fost declarată dispărută după ce a sosit cu o aeronavă luni seara. După aterizarea aeronavei, încărcătura a fost descărcată şi dusă la o unitate de depozitare, în conformitate cu procedura normală. Dar a dispărut ceva timp după aceea, scrie abcnews.

"După sosirea sa, această marfă de mare valoare a fost scoasă prin mijloace ilegale din instalaţia de depozitare", a declarat inspectorul de poliţie regional Peel Stephen Duivesteyn. 

Autoritatea Aeroporturilor din Greater Toronto (GTAA) a declarat că este la curent cu furtul, adăugând că hoţii au accesat partea publică a unui depozit închiriat unei terţe părţi, în afara liniei de securitate primară a GTAA.

Furtul "nu a implicat accesul la aeroport în sine şi nu a reprezentat o ameninţare pentru pasageri sau personalul GTAA", a declarat GTAA într-un comunicat joi seara. Inspectorul Duivesteyn nu a menționat de unde a venit aeronava care transporta marfa şi nici destinaţia sa finală, informează mediafax

Poliția nu exclude faptul ca cineva din interior aeroportului să fi cooperat cu hoții, doarece aceștia au știut exact ora la care a ajuns respectivul container cu aur și  locul în care acesta a fost depozitat. 

×
Subiecte în articol: jaf aur aeroport Toronto
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close