Antena 3 CNN Externe Incendii de vegetaţie în Canada. 17.000 de oameni şi-au abandonat casele

Incendii de vegetaţie în Canada. 17.000 de oameni şi-au abandonat casele

Incendii de vegetaţie în Canada. 17.000 de oameni şi-au abandonat casele
Sursa foto: incendiu
20 Iul 2009   •   17:32

Peste 17.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele într-un oraş din vestul Canadei, din cauza unor incendii de pădure. Flăcările au izbucnit sâmbătă şi s-au intensificat în cursul zilei de duminică, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.

Şapte elicoptere, opt avioane specializate şi 80 de pompieri participă, alături de serviciile locale, la operaţiunile de stingere a incendiilor. Cu toate acestea, furia flăcărilor pare de nedomolit. Deja, incendiile au transformat în scrum peste 300 de hectare de pădure.

Cel puţin nouă locuinţe au fost distruse, iar alte peste 6.500 au fost evacuate, din cauza flăcărilor care înaintează cu repeziciune. Oamenii au fugit din calea focului, pentru a scăpa cu viaţă.

Localnicii nu au avut timp să salveze din case prea multe. Fiecare a luat ce a putut.

?Am luat în fugă albumul de la nuntă, ceea ce mi se pare normal, am mai luat câteva cutii, alte fotografii? povesteşte un localnic. Alţii nu au mai putut să salveze nimic. Casele lor au ars din temelii, aşa că oamenii au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Munca echipajelor de pompieri este îngreunată de lipsa umidităţii, temperaturile foarte ridicate şi vântul puternic, care nu fac decât să înteţească focul. Autorităţile investighează acum pentru a afla cauza care a dus la izbucnirea pârjolului.
Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie Canada
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close