Antena 3 CNN Externe Incendii de vegetaţie, în Grecia: Două focare au izbucnit la periferia de nord a Atenei (VIDEO)

Incendii de vegetaţie, în Grecia: Două focare au izbucnit la periferia de nord a Atenei (VIDEO)

Incendii de vegetaţie, în Grecia: Două focare au izbucnit la periferia de nord a Atenei (VIDEO)
21 Aug 2009   •   08:00

După Spania şi Portugalia, a venit rândul Greciei să se lupte, ca în fiecare vară, cu incendiile de vegetaţie. Două focare au izbucnit joi la periferia de nord a Atenei, dar pompierii au reuşit să ţină flăcările la distanţă de zonele locuite.

Un puternic incendiu s-a declanşat, pe la ora prânzului, într-o zonă industrială, la vreo 20 de kilometri de Atena. Flăcările s-au propagat foarte repede, sub efectul vântului de peste 60 de kilometri pe oră.

Autostrada dintre Atena şi Peloponez a fost temporar închisă. Incendiul a distrus o clădire industrială şi ameninţa numeroase alte uzine şi depozite, dar şi case, părăsite în grabă de locatari.

Pompierii au reuşit, totuşi, cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor, să salveze locuinţele în pericol, ca şi depozitele de substanţe chimice a căror explozie ar fi provocat o catastrofă.

Seara, flăcările se îndreptau spre pădurile de pini de la poalele muntelui Parnas, în timp ce regiunile locuite erau de acum la adăpost.

Mai la est, un alt incendiu a mistuit o pădure din apropiere de Marathon, fără să pună în primejdie zone de locuinţe. Şi aici au fost mobilizaţi aproximativ o sută de pompieri, cu avioane şi elicoptere, care au adus flăcările sub control, cel puţin parţial.

De la începutul verii, pompierii greci s-au confruntat cu zeci de focare de incendiu, dar au reuşit să prevină dezastrul. Acum doi ani, Grecia a trecut printr-un adevărat infern: peste 70 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 250.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse de flăcări.



Antena 3


×
Subiecte în articol: incendii vegetatie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close