Antena 3 CNN Externe Incendii devastatoare. Mii de persoane au fost evacuate

Incendii devastatoare. Mii de persoane au fost evacuate

Incendii devastatoare. Mii de persoane au fost evacuate
10 Iul 2015   •   09:52

În trei provincii din vestul Canadei continuau joi puternice incendii de pădure și câteva mii de persoane evacuate din calea focului nu au putut reveni acasă, arată AFP, potrivit Agerpres.

Joi existau 118 de focare active, dintre care circa 20 nu puteau fi controlate. De la topirea zăpezilor au fost semnalate peste 600 de incendii, de trei ori mai multe decât cele din perioada similară a anului trecut.

Incendiile sunt deosebit de violente la nord de Saskatchewan. Evacuate de aproape o săptămână, aproximativ 13.000 de persoane continuă să fie găzduite în centre comunitare aflate, în unele cazuri, la sute de kilometri distanță sau în provincia vecină Alberta.

În Columbia Britanică, noi incendii izbucnesc zilnic și mai multe localități din regiunea Munților Stâncoși au primit aviz de evacuare. Pompierii au făcut evacuări și din localități aflate la 500 de kilometri nord de Vancouver.

Ministerul Mediului din provincie a menținut joi buletinele de avertizare asupra calității aerului pe partea estică a insulei Vancouver, unde se înregistrează concentrații ridicate de particule fine încărcate cu fumul provenit din incendiile din regiune. Persoanelor care suferă de probleme respiratorii cronice, celor în vârstă și copiilor li se recomandă să rămână în case și în spațiile cu aer condiționat pentru a nu se expune acestor particule fine.

 

×
Subiecte în articol: Canada
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close