Antena 3 CNN Externe Incendii puternice de vegetaţie, în California: Doi pompieri, răniţi. Sute de oameni, evacuaţi

Incendii puternice de vegetaţie, în California: Doi pompieri, răniţi. Sute de oameni, evacuaţi

Incendii puternice de vegetaţie, în California: Doi pompieri, răniţi. Sute de oameni, evacuaţi
23 Sep 2009   •   17:19


Doi pompieri au fost răniţi şi sute de oameni au fost evacuaţi din cauza unor puternice incendii de vegetaţie în statul american California. Focul a ars până acum peste 2.000 de hectare de vegetaţie. Umiditatea scăzută şi vântul puternic continuă să înteţească flăcările.

Pentru stingerea incendiilor au fost mobilizaţi peste 200 de pompieri. Aceştia au fost susţinuţi de opt avioane şi patru elicoptere.

Zona cea mai grav afectată este situată la nord-vest de oraşul Los Angeles. Câteva sute de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele aflate în calea flăcărilor.

Focul ameninţă şi oraşul Moorpark, din comitatul Ventura, situat la 45 de kilometri nord-vest de Los Angeles, unde mai mulţi locuitori au fost evacuaţi.

Autorităţile spun că focul a izbucnit la o fermă din zonă din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic şi că nu ar fi vorba de o mână criminală.

În ultimul timp, zona oraşului Los Angeles a fost afectată de mai multe incendii de vegetaţie. Luna trecută, doi pompieri au murit în lupta cu flăcările şi peste 65 de mii de hectare de vegetaţie au fost distruse.

Statul California se confruntă frecvent cu astfel de incendii. În 2007, aproximativ 640.000 de locuitori au fost evacuaţi şi 2.000 de case au fost afectate.

Antena 3



×
Subiecte în articol: california los angeles
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close