Antena 3 CNN Externe Incendiile de pădure din Chile au ucis şase pompieri

Incendiile de pădure din Chile au ucis şase pompieri

Incendiile de pădure din Chile au ucis şase pompieri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Ian 2012   •   08:25

Şase pompieri au murit joi într-un incendiu de pădure din sudul Chile, care pare să aibă o origine criminală, a anunţat preşedintele chilian Sebastian Pinera, potrivit AFP.

"Avem informaţii sigure care ne permit să presupunem că în spatele acestor incendii se află o intenţie criminală", a afirmat Pineta, referindu-se la valul de incendii din regiunea de centru-sud a ţării, printre care şi cel cauzator de victime de la Carahue, la 700 de kilometri de Santiago.

Pompierii erau profesionişti privaţi, angajaţi de către compania forestieră, Mininco.

Zece pompieri luptau cu focul pe un versant forestier atunci când "focul i-a încercuit pe neaşteptate din cauza vântului. S-au strâns împreună şi au văzut cum focul trece pe deasupra lor", spune prefectul Miguel Mellado.

Sudul Chile, cuprins de o vară australă foarte caldă şi secetoasă, se confruntă de o mai bine de o săpămână cu incendii de pădure care au distrus aproape 50.000 de hectare de vegetaţie până în prezent.

Două persoane, printre care un turist israelian de 23 de ani, au fost arestate pentru neglijenţe ce ar putea sta la originea incendiilor: unul dintre cei doi în parcul natural Torres del Paine în Patagonia (sudul extrem) unde focul a distrus 15.000 de hectare, iar celălalt individ manipula un amestec pirotehnic în regiunea BioBio.

×
Subiecte în articol: Chile ucide pompieri foc
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close