Antena 3 CNN Externe Incendiile de vegetaţie din Rusia s-au extins. 25 de oameni au murit şi peste 400 au fost răniţi (VIDEO)

Incendiile de vegetaţie din Rusia s-au extins. 25 de oameni au murit şi peste 400 au fost răniţi (VIDEO)

Incendiile de vegetaţie din Rusia s-au extins. 25 de oameni au murit şi peste 400 au fost răniţi (VIDEO)
31 Iul 2010   •   19:27

25 de oameni au murit şi peste 400 au fost răniţi în Rusia, în urma incendiilor de vegetaţie care s-au extins în zonele populate. Mii de oameni au fugit din calea flăcărilor. Peste o mie de case au fost distruse. Premierul Vladimir Putin a mers în zonele afectate şi a promis sinistraţilor că le vor fi reconstruite locuinţele.

Înteţite de vântul puternic, dar şi de temperaturile caniculare care îşi fac simţite prezenţa în Rusia de mai bine de o lună, flăcările s-au extins cu repeziciune şi au transformat în scrum tot ce le-a ieşit în cale. 25 de oameni au murit, printre care şi trei pompieri. Alţi 400 de oameni au fost răniţi.

Cea mai afectată este regiunea Voronezh, aflată la aproximativ 500 de kilometri sud de Moscova.

Sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, iar mii de oameni au fugit din calea flăcărilor. Premierul Vladimir Putin s-a deplasat în regiunile afectate şi a promis ajutor sinistraţilor.

"Până la iarnă, toate casele voastre vor fi reconstruite. Deci spuneţi că satul nostru va fi reconstruit? Ne promiteţi? Da, eu vă promit acest lucru!", a declarat Putin.

Pentru că situaţia este disperată, preşedintele Dmitri Medvedev a cerut armatei să ia parte la operaţiunile de stingere a incendiilor. Ministrul pentru situaţii de urgenţă a declarat că aproximativ 240.000 de oameni au fost trimişi să lupte cu flăcările.

Incendiile au provocat probleme şi în California. Peste 3.000 de hectare de pădure s-au făcut scrum şi mai multe case au ars din temelii.

Antena 3

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close