Antena 3 CNN Externe Incendiile din SUA, muniție de război în competiția dintre Biden și Trump

Incendiile din SUA, muniție de război în competiția dintre Biden și Trump

Candidatul democrat la președinția Statelor Unite, Joe Biden, l-a numit, marți "incendiator climatic" pe președintele Donald Trump, după declarațiile în care acesta din urmă își exprima îndoiala că știința ar putea da un răspuns la fenomenele asociate cu încălzirea globală.

Incendiile din SUA, muniție de război în competiția dintre Biden și Trump
de Adrian Iclozan    |    15 Sep 2020   •   18:00

Aflat în statul Delaware, Biden a spus: "Dacă vom avea încă patru ani de negare a schimbărilor climatice, câte suburbii vor fi distruse de incendiile de vegetație? Câte gospodării din zonele suburbane vor fi fost inundate?"

Anterior, președintele Donald Trump declarase că incendiile, care au ucis, de la jumătatea lui august, cel puțin 36 de persoane și au distrus circa 1,8 milioane de hectare în statele Oregon, California și Washington, ar reprezenta mai mult o chestiune de management deficitar al terenurilor cu vegetație.

În pofida fenomenelor similare care s-au manifestat în ultimii ani pe tot globul, Trump a insistat că alte țări nu au această problemă, a incendiilor de vegetație.

El și-a exprimat scepticismul că știința ar avea un răspuns la mecanismul din spatele schimbărilor climatice, declarând în fața lui Gavin Newsom, guvernatorul democrat din California: “Va începe să se răcească, ai să vezi. Nu cred că știința știe".

Trump se află în prezent în urma lui Biden în sondajele de opinie pentru alegerile din 3 noiembrie, distanța dintre cei doi fiind ceva mai mare de 7 procente în favoarea candidatului democrat, conform presei de peste Ocean.

În vreme ce președintele american în funcție a calificat în repetate rânduri schimbările climatice generate de activitatea umană drept o "înșelătorie" și și-a retras în 2017 țara din acordul de mediu la Paris, contracandidatul său democrat a inclus subiectul încălzirii globale între crizele majore cu care se confruntă Statele Unite.

×
Subiecte în articol: Trump biden incendii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close