Antena 3 CNN Externe Incendiile fac ravagii în lume. Doi pompieri au murit în Spania, iar 1500 se luptă cu flăcările în Portugalia (VIDEO)

Incendiile fac ravagii în lume. Doi pompieri au murit în Spania, iar 1500 se luptă cu flăcările în Portugalia (VIDEO)

Incendiile fac ravagii în lume. Doi pompieri au murit în Spania, iar 1500 se luptă cu flăcările în Portugalia (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Aug 2010   •   20:58

Incendiile fac ravagii în mai multe state ale lumii. Doi pompieri spanioli au murit în lupta cu flăcările, în timp ce în Portugalia, un număr record de 1500 de pompieri se luptă cu focul. Cele mai mari probleme sunt în Brazilia, unde 100 de case şi hectare întregi de recolte au fost distruse de un incendiu în centrul ţării. Peste 200 de oameni au fost spitalizaţi din cauza intoxicaţiilor cu fum.

Flăcările din nord-vestul Spaniei au izbucnit lângă un sat din Galicia şi s-au extins cu repeziciune. Situaţia i-a luat prin surprindere chiar şi pe oficiali, care nu se aşteptau ca incendiul să ia asemenea proporţii. Doi pompieri au murit în lupta cu focul care a pârjolit deja peste 100 de hectare de teren arabil. Autorităţile bănuiesc că vegetaţia ar fi fost incendiată de o mână criminală din moment ce flăcările au izbucnit în aceeaşi zonă patru zile la rând.

Şi pădurile portugheze sunt afectate de flăcări.

În ultimele două săptămâni incendiile au transformat în scrum zeci de hectare de vegetaţie, iar autorităţile au mobilizat un număr record de 1500 de pompieri pentru a face faţă dezastrului

Probleme şi în Brazilia. Sute de persoane au fost evacuate după ce focul a distrus totul în cale: case, maşini, recolte.

Oamenii spun că seceta din ultimele luni a favorizat extinderea incendiilor.

Mai multe zone au fost distruse aproape în întregime.

200 de oameni au fost transportaţi la spital cu intoxicaţii din cauza fumului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: pompieri incendii Portugalia Spania Brazilia fum
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close