x close

Ce s-a întâmplat cu avionul EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană. Cuvântul „foc” a fost captat de un înregistrator de zbor

de S.T.    |    23 Iul 2016   •   09:38
Ce s-a întâmplat cu avionul EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană. Cuvântul „foc” a fost captat de un înregistrator de zbor 534 Foto: Pixabay

Avionul EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană în luna mai s-a dezintegrat probabil în plin zbor după un incendiu în cabina piloților sau în apropiere de aceasta, a relatat vineri New York Times, citat de AFP.

Nu se știe dacă incendiul a fost provocat de o problemă mecanică sau de un act criminal, au declarat pentru cotidianul american responsabili egipteni sub acoperirea anonimatului.

Cuvântul „foc” a fost captat de un înregistrator de zbor al avionului EgyptAir înainte ca acesta să se prăbușească în Mediterana în luna mai, a anunțat sâmbăta trecută o comisie de anchetă condusă de Egipt.

Anchetatorii au indicat încă de la sfârșitul lunii iunie că analiza celeilalte cutii negre, cea cu datele de zbor, a arătat că alertele care semnalează fum la bord au fost declanșate înainte de prăbușirea în mare a avionului Airbus A320.

Zborul MS804 care făcea legătura între Paris și Cairo la 19 mai s-a prăbușit între Creta și coasta de nord a Egiptului după ce a dispărut subit de pe radare din motive încă necunoscute, toate cele 66 de persoane aflate la nord — între care 40 de egipteni și 15 francezi — pierzându-și viața.

Experții tehnici și responsabilii aviației egiptene care au sta de vorbă cu cotidianul american au precizat că cele două cutii negre, precum și analiza resturilor și localizarea lor au dus la aceste concluzii.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

marea mediterana avion prabusit foc incendiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati