Antena 3 CNN Externe Români morţi într-un incendiu devastator, în fostul sediu al unei bănci din Barcelona

Români morţi într-un incendiu devastator, în fostul sediu al unei bănci din Barcelona

Patru persoane, printre care doi copii de 1 și respectiv 3 ani, au murit marți dimineață într-un incendiu izbucnit într-o o sucursală bancară abandonată din Barcelona.

Români morţi într-un incendiu devastator, în fostul sediu al unei bănci din Barcelona
Sursa foto: Twitter/AFP
de Alexandra Ionescu    |    30 Noi 2021   •   12:31

Pompierii au reușit să stingă incendiul după ce au mai salvat patru persoane, care sunt tratate pentru inhalare de fum, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Barcelona.

Poliția nu crede că mai sunt și alți oameni prinși în interiorul clădirii. Incendiul a fost raportat autorităților la ora 6 a.m.

La etajul unde locuia familia fuseseră birourile unei bănci, acum abandonate.

Un purtător de cuvânt al poliției regionale a declarat pentru Associated Press că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele incendiului.

Familia, al cărei tată era originar din Pakistan, și mama din România, locuia de un an în incinta în care și-au pierdut viața. Ei își câștigau pâinea prin colectarea și vânzarea de fier vechi.

Locul a fost ocupat de mai multe persoane din 2019, ceea ce a generat probleme de conviețuire. Ultimul conflict a avut loc chiar în noaptea anterioară incendiului, cu câteva ore înainte de tragedie.În jurul orei 2 dimineața, o patrulă a venit pentru a media un conflict între ocupanți, dar deocamdată, poliția nu ia în calcul o posibilă legătură între ceartă și incendiu, informează La Vanguardia.

Consiliul local era la curent cu situația familiei din 2020, și le-a pus la dispoziție acestora hrană, accesul la școlarizare și servicii medicale pentru minori.

Numeroasele clădiri abandonate, nepotrivite pentru cazare dar ocupate ilegal de oameni fără adăpost în Barcelona şi zonele învecinate, reprezintă un risc serios.

În decembrie 2020, patru persoane au fost ucise după ce un incendiu a devastat un complex industrial din apropierea Barcelonei, ocupat ilegal de migranți africani.

 

 
 
 
 

 

×
Subiecte în articol: Barcelona Spania romani incendiu morti
Parteneri
Ucraina face măsurători pe Bâstroe şi a cerut un expert român
x close