Antena 3 CNN Externe Incendiu puternic la o centrală termoelectrică de pe insula Sahalin din Rusia

Incendiu puternic la o centrală termoelectrică de pe insula Sahalin din Rusia

Un incendiu puternic a cuprins sâmbătă, 30 de aprilie, o centrală termoelectrică de pe insula Sahalin, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Nu sunt victime.

Incendiu puternic la o centrală termoelectrică de pe insula Sahalin din Rusia
Sursa foto: Captură Youtube
de Alexandra Ionescu    |    30 Apr 2022   •   11:18

Sâmbătă, 30 aprilie, un incendiu a cuprins Sakhalinskaya GRES-2 în RusiaCompartimentul turbinei a luat foc, după care focul s-a extins pe acoperiș.

Procesul tehnologic de la centrala electrică a fost complet oprit, dar alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din Sahalin este încă în curs 

Direcția principală a Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei pentru Regiunea Sahalin a declarat că 30 de angajați au părăsit singuri clădirea în flăcări a centralei electrice din districtul de stat, potrivit Obozrevatel.

Compania „Sakhalinenergo” a raportat că incendiul a fostprovocat de oprirea unuia dintre turbogeneratoare.

Sahalin GRES-2 cu o capacitate de 120 MW a fost pus în funcțiune în 2019. Centrala termoelectrică a fost construită 1965.

Recent, incendiile în locuri strategice au devenit mai frecvente în Rusia. În special, pe 21 iunie la Tver, clădirea principală a Institutului Central de Cercetare al Ministerului Apărării al Federației Ruse a ars, informează Pravda.

Anterior, o explozie a avut loc într-o clădire rezidențială înaltă din Sankt Petersburg, Rusia. 40 de persoane au fost evacuate din casă. Potrivit datelor preliminare, sabotajul a fost cauza exploziei.

Mai târziu, un depozit de petrol, o unitate militară și o fabrică de ambalare a cărnii au izbucnit în rusă Bryansk în timpul zilei. Înainte de incendii, în oraș s-au auzit explozii.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close