x close

Incendiu de proporții în Spania. Peste 6.000 de hectare sunt distruse de flăcări

24 Aug 2017   •   15:23
Incendiu de proporții în Spania. Peste 6.000 de hectare sunt distruse de flăcări Foto: Pixabay.com

Un mare incendiu de pădure, ce pare provocat şi care a mistuit peste 6.000 de hectare, face ravagii în provincia spaniolă León (nordul), la stingerea sa participând atât mijloace terestre cât şi aeriene. 

Virulenţă flăcărilor care au izbucnit miercuri noapte a obligat evacuarea a 80 de persoane din trei mici localităţi ale provinciei din cauza fumului gros. 

Surse ale Departamentului mediului ale provinciei autonome Castilla şi León au declarat pentru EFE că a fost o noapte foarte grea şi s-a reuşit să se controleze fronturile de est, vest şi sud, dar nu şi zona de nord unde au izbucnit prima oară flăcările. 

Mijloacele aeriene s-au alăturat echipelor de intervenţie la primele ore al zilei. Un număr de 300 de persoane participă la stingerea flăcărilor, printre care o sută de membri ai Unităţii Militare de Urgenţă. 

Potrivit experţilor, orografia terenului, vântul şi seceta extremă împiedică stingerea focului şi fac să crească pericolul. 

Spania a înregistrat anul acesta un număr mai mare de incendii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la 31 iulie, au fost contabilizate 8.785 de incendii de pădure, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Pescuitului, Alimentaţiei şi Mediului.

Citeşte mai multe despre:

incendiu Spania padure flacari provincie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati