Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporții în Spania. Peste 6.000 de hectare sunt distruse de flăcări

Incendiu de proporții în Spania. Peste 6.000 de hectare sunt distruse de flăcări

Incendiu de proporții în Spania. Peste 6.000 de hectare sunt distruse de flăcări
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Aug 2017   •   15:23

Un mare incendiu de pădure, ce pare provocat şi care a mistuit peste 6.000 de hectare, face ravagii în provincia spaniolă León (nordul), la stingerea sa participând atât mijloace terestre cât şi aeriene. 

Virulenţă flăcărilor care au izbucnit miercuri noapte a obligat evacuarea a 80 de persoane din trei mici localităţi ale provinciei din cauza fumului gros. 

Surse ale Departamentului mediului ale provinciei autonome Castilla şi León au declarat pentru EFE că a fost o noapte foarte grea şi s-a reuşit să se controleze fronturile de est, vest şi sud, dar nu şi zona de nord unde au izbucnit prima oară flăcările. 

Mijloacele aeriene s-au alăturat echipelor de intervenţie la primele ore al zilei. Un număr de 300 de persoane participă la stingerea flăcărilor, printre care o sută de membri ai Unităţii Militare de Urgenţă. 

Potrivit experţilor, orografia terenului, vântul şi seceta extremă împiedică stingerea focului şi fac să crească pericolul. 

Spania a înregistrat anul acesta un număr mai mare de incendii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la 31 iulie, au fost contabilizate 8.785 de incendii de pădure, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Pescuitului, Alimentaţiei şi Mediului.

×
Subiecte în articol: incendiu Spania padure flacari provincie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close