Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporţii în SUA. Aproximativ 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului

Incendiu de proporţii în SUA. Aproximativ 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului

Incendiu de proporţii în SUA. Aproximativ 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Mai 2013   •   11:24
Cei aproape 2.000 de pompieri chemaţi să stingă un incendiu declanşat joi, care ameninţa să distrugă mii de locuinţe în apropiere de Malibu, la vest de Los Angeles, au făcut progrese importante sâmbătă seara în lupta lor cu focul.
 
Incendiul, care se triplase vineri ajungând să acopere 11.300 ha, a fost stăpânit în procent de 56 % spre sfârşitul zilei, iar în cursul dimineţii fusese diminuat la 30 %, potrivit autorităţilor citate de AFP, conform Agerpres.

 
Pe pagina lor de Facebook, pompierii comitatului Ventura (VCFD) au precizat că operaţiunile aeriene destinate să-i susţină au fost reluate sâmbătă. 
 
În total, circa 1.900 de pompieri - unii veniţi din Los Angeles şi din alte zone învecinate - luptau în continuare sâmbătă cu focul, a adăugat VCFD. 
 
Incendiul ameninţa aproximativ 4.000 de case, dar sâmbătă dimineaţa, doar 15 dintre ele fuseseră avariate şi niciuna distrusă. Un pompier şi un localnic au fost răniţi într-un accident rutier. 
 
Incendiul antrenase vineri închiderea unei secţiuni de 13 km din autostrada Pacificului (PCH), care a fost redeschisă sâmbătă, însă alte drumuri locale au rămas interzise circulaţiei. 

 
Campusul unei universităţi apropiate, California State University, era în continuare închis sâmbătă pentru operaţiuni de curăţenie, a precizat instituţia de învăţământ pe site-ul său internet, exprimându-şi speranţa că-l va putea redeschide duminică. 
 
Evacuări ale populaţiei au avut loc în sectorul ameninţat de foc, unde - potrivit presei locale - actorii Jamie Foxx şi Tom Selleck au câte o casă. 
 
Incendiile sunt frecvente în California, în special toamna şi iarna, când suflă vânturi puternice. Tot vântul, temperaturile de 30 de grade C şi vegetaţia uscată de secetă au antrenat declanşarea mai multor incendii în această săptămână în statul american.

×
Subiecte în articol: foc incendiu pompieri SUA proportii los angeles
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close