Antena 3 CNN Externe Incendiu devastator în California. Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute sunt date dispărute

Incendiu devastator în California. Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute sunt date dispărute

Incendiu devastator în California. Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute sunt date dispărute
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Oct 2017   •   20:30

Cel puţin 31 de oameni au murit în California şi câteva sute sunt încă daţi dispăruţi în haosul evacuărilor în masă provocate de incendiile devastatoare din acest stat. 

Bilanţul morţilor, revizuit joi în creştere cu opt, este cel mai mare provocat de un incendiu în istoria Californiei, cu doi morţi mai mare decât bilanţul incendiului din Parcul Griffith din 1933 din Los Angeles. 

Flăcările au devastat 77.000 de hectare de vegetaţie, o zonă aproape de mărimea New York-ului, reducând cartiere întregi din oraşul Santa Rosa la stadiul de cenuşă. 

Cauza oficială a incendiului nu a fost încă stabilită, dar oficiali locali susţin că liniile de tensiune care au fost doborâte duminică seară de rafalele de vânt puternice este posibil să fi declanşat incendiul. 

Pompierii au realizat progrese joi, dar vineri noapte se prognozează rafale de vânt de mare intensitate, iar cei 8.000 de pompieri sunt angrenaţi într-o luptă contracronometru pentru a izola incendiile până atunci. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu victime california evacuare bilant
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close