Antena 3 CNN Externe Un incendiu a izbucnit în Institutul de cercetare al Apărării din orașul Tver, Rusia | O persoană a murit, alte 30 sunt rănite

Un incendiu a izbucnit în Institutul de cercetare al Apărării din orașul Tver, Rusia | O persoană a murit, alte 30 sunt rănite

Incendiul din clădirea Institutului Central de Cercetare al Trupelor de Apărare Aerospațială a avut loc joi după-amiază la Tver.

Un incendiu a izbucnit în Institutul de cercetare al Apărării din orașul Tver, Rusia | O persoană a murit, alte 30 sunt rănite
Sursa foto: Twitter/SotaVision
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   13:49

Potrivit reprezentantului ambulanței orașului, o persoană a murit, alte 20 au fost rănite. Starea lor nu este specificată.

Sursa relatează că aproximativ 30 de persoane au cerut ajutor medical. Unele dintre victime au inhalat fum, altele au avut vânătăi și răni, în timp ce oamenii, fugind de incendiu, au sărit de la ferestre, a spus el. Anterior, au fost raportate aproximativ 16 victime.

”Suprafața totală [a incendiului] este de 1.000 de metri pătrați. Focul se extinde rapid în întreaga clădire. Șase departamente de pompieri au fost  trimise pentru a opri focul”.

La locul incidentului a fost înființat un sediu operațional, care coordonează lucrările de stingere a incendiului. „În prezent, la instalație lucrează unități de pompieri și salvare, au sosit 14 ambulanțe. Victimelor se acordă asistență medicală”, a menționat serviciul de presă al guvernului regiunii Tver.

Personalul instituției științifice a Ministerului rus al Apărării din Tver a fost evacuat. „Se stabilesc cauzele incendiului”, a spus comandamentul garnizoanei, potrivit TASS.

Potrivit sursei, incendiul s-ar fi putut produce din cauza unei funcționări de urgență a rețelei electrice. „Potrivit datelor preliminare, exploatarea de urgență a rețelei electrice a devenit cauza incendiului, deoarece clădirea și cablajul sunt vechi”, a spus sursa.

×
Subiecte în articol: Rusia incendiu Tver
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close