Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporții în regiunea Madrid. Autoritățile au intrat în alertă

Incendiu de proporții în regiunea Madrid. Autoritățile au intrat în alertă

Incendiu de proporții în regiunea Madrid. Autoritățile au intrat în alertă
13 Mai 2016   •   14:09

Un imens incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la un depozit de cauciucuri folosite, situat la circa 50 de kilometri de capitala Spaniei, Madrid, de unde s-a degajat un nor dens de fum toxic, transmite AFP. 

Guvernul regional din Castilla-La Mancha a activat planul regional de urgenţă în provincia Toledo. Norul toxic ar putea afecta o parte a populaţiei localităţii Sesena, care are circa 20.000 de locuitori, avertizează guvernul regional. 

Alerta a fost dată în cursul nopţii, la ora 01:20. Pompierii din Madrid şi Toledo au fost mobilizaţi, pentru stingerea incendiului fiind folosite inclusiv elicoptere. 

Conform unui responsabil al pompierilor din Madrid, incendiul a atins circa o cincime din cauciucurile depozitate acolo, o cantitate de mii de tone, şi recomandă riveranilor să închidă uşile şi ferestrele pentru a se expune cât mai puţin fumului toxic. Reprezentantul pompierilor precizează că deocamdată nimeni nu a fost afectat. 

Acest depozit de cauciucuri uzate a apărut în anii '90, iar de atunci s-a tot extins. În anul 2003, depozitul a fost declarat ilegal, dar nici până acum nu s-a găsit o soluţie pentru a evacua pneurile ce s-au acumulat de-a lungul timpului pe o suprafaţă de aproape zece hectare, echivalentul a 14 terenuri de fotbal. Ecologiştii au avertizat de ani buni despre riscul de poluare generat de respectivul depozit. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu Madrid depozit Spania alerta
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close