Antena 3 CNN Externe "Focul ar putea fi pus intenţionat" | Corespondenţă specială din Thassos, staţiunea cuprinsă de flăcări

"Focul ar putea fi pus intenţionat" | Corespondenţă specială din Thassos, staţiunea cuprinsă de flăcări

Incendiu pe populara insulă Thassos în timp ce Grecia traversează un cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi extrem de ridicate după o îndelungată perioadă fără ploi. Localnicii însă nu exclud ipoteza ca focul să fi fost pus intenţionat, transmite corespondentul Antena 3 în staţiunea cuprinsă de flăcări.

"Focul ar putea fi pus intenţionat" | Corespondenţă specială din Thassos, staţiunea cuprinsă de flăcări
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2022   •   14:05

Incendiul din insula Thassos i-a speriat pe localnici, dar și pe turiștii aflați în Skala Potamia. 

"Nu s-a pus absolut deloc problema evacuării insulei, doar în Kinira au fost sfătuiţi turiștii să stea aproape de plajă, unde este cât de cât o zonă sigură.

Ciudat este că incendiul a izbucnit aseară, fix când s-au ridicat restricțiile pentru plajele izolate. Am vorbit cu câțiva localnici de aici din Thassos și spuneau că focul ar putea fi pus intenționat.

Sunt foarte mulți pompieri implicați și la sol - peste 150, au primit ajutor și din zona continentală a Greciei. Azi-noapte un feribot a adus mai multe mai multe echipaje de pompieri pe pe insulă."

MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

×
Subiecte în articol: thassos Grecia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close