Antena 3 CNN Externe Incendiul de la Catedrala Notre-Dame, prin ochii unui voluntar român care i-a însoțit toată noaptea pe pompierii francezi: „A fost un moment dureros. Oameni căzuți în genunchi se rugau”

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame, prin ochii unui voluntar român care i-a însoțit toată noaptea pe pompierii francezi: „A fost un moment dureros. Oameni căzuți în genunchi se rugau”

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame, prin ochii unui voluntar român care i-a însoțit toată noaptea pe pompierii francezi: „A fost un moment dureros. Oameni căzuți în genunchi se rugau”
de S.T.    |    17 Apr 2019   •   11:09

Ştefan Amarica are 19 ani şi locuieşte la Paris. În timpul liber face voluntariat pentru inspectoratul pentru situații de urgență francez. A înființat asociația Code Rouge de când avea 15 ani şi acum, împreună cu alți voluntari, participă la toate evenimentele care implică intervenția pompierilor. Misiunea lor este de a face fotografii şi video de la fiecare intervenție şi de a documenta jurnalistic aceste evenimente. 

„Am ajuns în jumătate de oră la catedrală. La scurt timp a căzut turla. A fost un moment impresionant, dureros. Toată lumea era în şoc. Mă urmărește încă strigătul oamenilor când turnul s-a frânt și s-a prabușit. A fost cumplit”, a povestit Ştefan pentru Libertatea

Stăteau cu toții cu privirile înspre cerul care ardea şi valurile care întunecau Parisul, ca o prevestire. „Oameni căzuți în genunchi se rugau, alții erau stană de piatră şi cu lacrimile curgându-le” își amintește Stefan momentul teribil. Iar tăcerea care a cuprins apoi mulțimea părea o rugăciune. 

Citiți și:

Un român donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close