Antena 3 CNN Externe Incendiul din California: Pompierii câştigă teren. Specialiştii amintesc că sezonul e abia la început (VIDEO)

Incendiul din California: Pompierii câştigă teren. Specialiştii amintesc că sezonul e abia la început (VIDEO)

Incendiul din California: Pompierii câştigă teren. Specialiştii amintesc că sezonul e abia la început (VIDEO)
02 Sep 2009   •   09:31

Pompierii din California încep să câştige teren în lupta cu uriaşul incendiu care asediază, de o săptămână, periferiile oraşului Los Angeles. Aproape 12.000 de locuinţe rămân sub ameninţarea flăcărilor, dar, pentru prima dată, pompierii sunt optimişti, deoarece vremea pare să fi trecut de partea lor.

Incendiul de la Los Angeles a distrus, până acum, peste 50 de clădiri şi aproape 50.000 de hectare de vegetaţie. Doi pompieri şi-au pierdut viaţa, iar 14 sunt răniţi. Pentru prima dată însă, vremea a ţinut cu salvatorii. Localnicii încep şi ei să spere că vor scăpa cu bine din infern.

Pompierii avertizează, totuşi, că focul nu va fi pe deplin controlat înainte de 15 septembrie. Alte şapte focare fac ravagii în diferite părţi ale Californiei. Autorităţile au mobilizat, în total, 5.700 de pompieri şi voluntari, susţinuţi de avioane şi elicoptere.

Specialiştii amintesc că, de fapt, sezonul incendiilor este abia la început.

Autorităţile au alocat primele ajutoare pentru cei rămaşi fără adăpost şi, adesea, fără acte sau bunuri de strictă necesitate. Mai norocoşi, alţi californieni şi-au permis să urmărească incendiile doar ca un fascinant spectacol. Un amator a înregistrat, cu câteva nopţi în urmă, explozia unui transformator cuprins de flăcări.

Imaginile au fost postate pe Internet, iar unii comentatori au fost de părere că autorul ar fi făcut mai bine să stea la adăpost în loc să se pună inutil în pericol şi să-i încurce pe pompieri.>



Antena 3


×
Subiecte în articol: incendiu california vreme pompieri
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close