Antena 3 CNN Externe Încep concedierile în masă la Twitter. Ce mesaj au primit angajații companiei cumpărate de Elon Musk

Încep concedierile în masă la Twitter. Ce mesaj au primit angajații companiei cumpărate de Elon Musk

Twitter a trimis ieri un mesaj angajaților săi, confirmând zvonurile care circulă de când Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare privind disponibilizările.

Încep concedierile în masă la Twitter. Ce mesaj au primit angajații companiei cumpărate de Elon Musk
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Adrien Fillon
de Mia Lungu    |    04 Noi 2022   •   08:42

"Vom începe vineri procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial", a transmis Twitter angajaților săi, potrivit AFP.

În mesaj se precizează că toți angajații vor primi informații până vineri dimineață, când se deschid birourile în California, dar nu se precizează câte persoane vor fi afectate, transmite Le Figaro.

Prima decizie luată de Elon Musk după preluarea Twitter

Elon Musk şi-a consolidând controlul asupra companiei Twitter după ce a pus în aplicare o decizie privind consiliul de administraţie. Mai exact, Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter.

Această decizie a fost făcută publică în documentele Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA, scrie BBC.

La 27 octombrie, în urma "finalizării" tranzacției de preluare a companiei, Musk a devenit singurul director al Twitter.

Printre cei nouă directori destituiți se numără fostul președinte al consiliului de administrație Bret Taylor și fostul director general Parag Agrawal.

Se vehiculează pe scară largă că Musk și echipa sa se gândesc, de asemenea, la reduceri majore de personal. Presa străină scrie că aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajați ai companiei ar urma să fie concediați.

Presa americană a relatat, de asemenea, că Musk a adus apropiați pentru a lucra la Twitter, inclusiv investitorul în tehnologie Jason Calacanis, care și-a schimbat biografia de pe Twitter în "chief meme officer" la platformă și a postat o fotografie cu o cană de cafea care afișează un logo Twitter.

Pe fondul unei examinări pe scară largă a preluării de către Musk, senatorul democrat Chris Murphy a declarat că a cerut guvernului american să analizeze implicațiile în materie de securitate națională, având în vedere participația mare la Twitter deținută de companii legate de Arabia Saudită.

×
Subiecte în articol: concedieri Twitter angajati Elon Musk
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close