Antena 3 CNN Externe Începe campania electorală în Statele Unite. Bătălia celor două Americi: Trump vs. Biden

Începe campania electorală în Statele Unite. Bătălia celor două Americi: Trump vs. Biden

Convenția Republicană s-a încheiat iar campania electorală din SUA începe. Anul acesta convenția s-a desfășurat diferit și rămâne de văzut cum îi va influența pe americani ceea ce s-a văzut, ceea ce s-a spus și ce s-a promis în aceste zile. Vedem împreună la Antena 3 cine este în față: Donald Trump sau Joe Biden.

Începe campania electorală în Statele Unite. Bătălia celor două Americi: Trump vs. Biden
Sursa foto: Twitter/ Nypost
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2020   •   09:25

Donald Trump a fost prezentat în cadrul Convenției Republicane drept cadrul legii și a ordinii,  iar membrii partidului Republican au dat vina pe Democrați pentru ceea ce se întâplă acum, spunând că Biden nu ar fi în stare să guverneze America.

A fost o seară extrem de importantă care a dat startul campaniei electorale din Statele Unite ale Americii 

Săptămâna trecută, sondajele în arătau destul de jos pe președintele american dar în urma Convenției Republicanie acesta pare să câștige din ce în ce mai mult teren. Alegătorii au oferit note discursurilor celor două partide, scrie presa internațioanlă iar Joe Biden a primit nota de 7/10 în sondajul realizat pentru discursul oferit, o notă destul de ridicată. Rămâne de văzut acum încotro se vor îndrepta voturile americanilor. 

În ce-a de-a treia seară a convenției Republicane, fiica președintelui american, Ivanka Trump a luat podiumul pentru a își susține tatăl în câștigarea celui de-al doilea mandat. Ivanka a avut un rol extrem de important și în prima campanie a președintelui Donald Trump, în 2016, când acesta a câștiga în fața contracandidatei Democrate Hillary Clinton.

America la vot

Cum văd românii din SUA bătălia dintre Trump și Biden 

Un român din Statele Unite, Ion Glice, a vorbit la Antena 3 despre situația actuală din Statele Unite: „Am urmărit discursurile care au avut loc, discursuri care au încercat să contracareze discursurile democraților. Democrații s-au axat acum o săptămână pe discursuri legate de imigrație iar Republicanii au încercat să contracareze”.

Imigrația este un front de luptă pentru cele două partide, conform românului stabilit în SUA: „Am remarcat discursul moderat al Primei Doamne, din care am remarcat poziția dânsei cu privire la imigrație. Melania Trump povestit cum în 10 ani și-a luat cetățenia, o perioadă cam lungă după părerea mea. A doua zi Trump a adus cinci viitori cetățeni americani. Părerea mea este că încearcă să atragă acești votanți pe care i-a pierdut, atât cei de culoare cât și cei hispanici. Am mai remarcat discursul lui Pence, care s-a referit la faptul că dacă Biden va prelua președinția zidul nu se va mai contrui iar multți imigranți vor intra în America. Cred că Republicani au recuperat, diferanța este de 5-6 procente, înainte era de 9-10. Sunt convins că după discurs va ma attrage din cei care sunt nehotărâți, mă refer în special la simpatizanții Partidului Republican”, a spus Ion Glice, român stabilit în SUA. 

Discursul de acceptare a candidaturii a actualului președinte, Donald Trump 

Donald Trump a acceptat nominalizarea Paridului Republican pentru candidatura la preșidenția Americii în cadrul ultimei zile a Convenției Republicane. În discursul său de acceptare, Trump l-a atacat pe contracandidatul său Joe Biden și a susținut că alegătorii americani nu au avut niciodată o alegere mai ușoară de făcut.

Președintele a promis că va câștiga lupta împotriva pandemiei și că va apăra America și modul american de viață împotriva tururor pericolelor. 
Donald Trump a susținut că și-a ținut toate promisiunile făcute în campania precedentă, iar una dintre marile sale realizări este obținerea independenței energetice a Americii. În trei ani scurți, a creat cea mai puternică economie din lume, a mai susținut candidatul Republican la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Donald Trump Joe Biden
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close