Antena 3 CNN Externe Liderii lumii, îndemnaţi să ia măsuri urgente pentru combaterea încălzirii globale

Liderii lumii, îndemnaţi să ia măsuri urgente pentru combaterea încălzirii globale

Lideri şi oameni de afaceri din întreaga lume se reunesc în staţiunea elveţiană Davos cu ocazia Forumului Economic Mondial. Cei mai aşteptaţi invitaţi sunt preşedintele american Donald Trump şi activista pentru mediu Greta Thunberg, care vor susţine discursuri în cadrul reuniunii. Cea de-a 50-a ediţie a Forumului se va concentra mult pe problemele ridicate de încălzirea globală. De altfel, peste 1.000 de activişti au pornit în marş către staţiunea elveţiană, unde vor organiza un protest faţă de schimbările climatice.

Liderii lumii, îndemnaţi să ia măsuri urgente pentru combaterea încălzirii globale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Ian 2020   •   15:39

Activista pentru mediu Greta Thunberg a venit la Forumul Economic de la Davos cu un mesaj puternic prin care să îi îndemnă pe liderii lumii să ia măsuri urgente pentru combaterea încălzirii globale. Ea a ajuns în Alpii elveţieni cu transportul în comun.

Clima şi mediul reprezintă un subiect fierbinte acum şi asta datorită presiunii tinerilor. Dar dacă privim dintr-o altă perspectivă, nu s-a făcut mare lucru, pentru că emisiile globale de dioxid de carbon nu au fost reduse.

Un efectiv important de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în staţiunea elveţiană pentru a le asigura securitatea celor mai importanţi oameni din lume. În plus, 5.000 de militari sunt gata să intervină oricând.

A 50-a reuniune de la Davos are şi numeroşi critici. Aproximativ 1.200 de activişti pentru mediu se află în drum spre staţiunea din Alpi. Autorităţile locale sunt în alertă.

Autorităţile se bazează pe acelaşi principiu conform căruia Davos ar trebui să fie un loc al dialogului deschis, ar trebui să existe dezbateri chiar şi împotriva Forumului Economic Mondial.

Începe Forumul Economic Mondial de la Davos. Liderii lumii, îndemnaţi să ia măsuri urgente pentru combaterea încălzirii globale

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close