Antena 3 Externe ÎNCHISĂ pentru că este FEMEIE! O britanică, deţinută la Teheran, a intrat în greva foamei

ÎNCHISĂ pentru că este FEMEIE! O britanică, deţinută la Teheran, a intrat în greva foamei

de G.C.P    |    06 Oct 2014   •   14:37
ÎNCHISĂ pentru că este FEMEIE! O britanică, deţinută la Teheran, a intrat în greva foamei

Ghoncheh Ghavami (foto), o femeie cu dublă cetăţenie, britanică şi iraniană, închisă într-un penitenciar din Teheran, a intrat de astăzi în greva foamei, transmite siteul opoziţiei Kalame.

Femaia a fost trimisă în spatele gratiilor după ce a încercat să asiste la un meci de volei disputat între reprezentativa massculină a Iranului şi cea a Italiei.

Iranul impune măsuri foarte stricte femeilor la competiţiile sportive. Acestea nu au voie să participe sau să asiste la unele sporturi practicare de bărbaţi.

În iunie, Ghavami, în vârstă de 25 de ani, a încercat alături de mai multe alte femei să pătrundă în incinta Stadionului Azadi, dar au fost împiedicate de forţele de ordine. Ulterior, tânăra a fost arestată, fiind considerată iniţiatoarea acestei forme de protest.

Legea din Iran nu recunoaşte statutul de dublă cetăţenie şi în ciuda apelurilor de clemenţă venite de la Londra, Ghavami va fi judecată sub legea Teheranului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close